lørdag 19. juli 2014

Vi må nok ha en bokblogg

Bøkene er på plass. Ferien er reddet! 


Jeg har lenge vurdert og hatt lyst å starte en bokblogg.

Etter dagens tur på biblioteket sammen med Lille persille (6 år) og Paprika (snart 9 år) ble det klart at vi må lage blogg. Hvem som skriver mest og hvordan bloggen blir, gjenstår å finne ut av. Sikkert er det i allefall at vi skal dele det vi leser og hva vi synes om det vi leser - både Oregano i tredveårene og ungene. Vi kommer nok til å gi poeng og/eller kaste terning, og vi vil ta bilder av bøkene våre selv. Er det morsomme sitater vil vi dele dem med dere - men veldig lange utredninger om innholdet i hver bok vil du ikke finne her.

Vi liker å lese om forskjellige temaer og er på forskjellige nivåer. Mens Oregano har lest i over 30 år og er en dreven lesehest, begynte Paprika å lese lengre bøker rett før sommerferien - oppmuntret av læreren som mente han burde komme seg opp i å lese over 100 ord i minuttet før oppstart i fjerde klasse. Lille persille har akkurat begynt å lese bøker på egen hånd og hun gleder seg til å begynne på skolen om noen få uker.

Vi leser alle fordi vi liker og lese. Vi kan gjerne få anbefalt bøker, men vi leser ingen bøker fordi vi må eller bør. Lesegleden er viktigst, her er ingen bøker for lett - verken i direkte eller overført betydning.

Da er bloggingen i gang - les!


Oregano sine bøker, Paprika sine bøker og Lille Persille sine bøker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar